MILIJAN BRKIĆ: Karamarko ostaje i HDZ s njim – SDP će doživjeti poraz na glasovanju

milijan brkić

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić obratio se medijima te je kazao kako će Vlada izdržati ovaj mandat do kraja bez ikakvih preslagivanja.

Upitan je li se čuo s zastupnicima Mosta kaže kako jest, ali da ne zna što misle. O navodnom ultimatumu koji je Petrov dao Karamarku, Brkić kaže:

”Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i HDZ neće nikome dozvoliti da tako razgovara. Svatko može promišljati kako želi, ali nikakvi ultimatumi ne dolaze u obzir nego otvoren razgovor. Javnosti treba prezentirati reforme i krenuti u rješavanje problema…Razgovora ima na puno tema pa i o toj. Nikakvi ultimatumi i nikakve ucjene. Svatko u demokraciji može razmišljati na svoj način. Krucijalno je da se krene rješavati aktualne teme građana poput zapošljavanja, a ne da pričamo što je tko rekao i da iznosimo interne razgovore.”

”Interes je da Vlada nastavi s radom i izdržat će mandat, nema nikakve priče o odlasku HDZ-a iz Vlade, nema priče o preslagivanju i Vlada će nastaviti s radom. Apeliram na sve kolege da se prestanemo preko medija prepucavati jer neki me podsjećaju na bajku o ogledalima – tko je naljepši i najbolji”.

”Karamarko je predsjednik HDZ-a, dobio je potporu 92 tisuće članova i on uživa plebiscitarnu potporu i HDZ-a i koalicijskih partnera”.

O tome da će neki Mostovi zastupnici glasovati protiv Karamarka, rekao je:

”To je bogatstvo demokracije da svatko drugačije misli. Tako i u ovom slučaju. Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasovanju u Saboru i da taj zahtjev za opozivom neće proći. Ima još vremena, tri tjedna…Uvjerit ćete se – ja tvrdim da SDP neće pobijediti u tom glasovanju. Ja sam realni optimist, uvjeren sam da će SDP izgubiti, a HDZ s Mostom nastavlja svoj rad bez rušenja Vlade i izlaska iz nje.”