MILIJAN BRKIĆ: Idemo se nametnuti našim radom i programom, a ne omalovažavanjem drugih stranaka

milijan brkić

“Naša zadaća je pružiti bolji život građana, koji se neće brinuti o tome što će biti sutra i hoće li mladi naći posao nakon završenog obrazovanja”, rekao je među ostalim Milijan Brkić u Splitu na sastanku europskih pučana.

“Prestanimo se baviti uljepšavanjem prošlosti, iz prošlosti učimo, okrenimo se sadašnjosti i budućnosti”, kazao je Brkić. “Države su svjesne problema i što bi trebali poduzeti, ali provedba i dalje zaostaje i ne ide tempom koji smo zacrtali. Države moraju biti u stanju bolje iskoristiti mogućnosti, koje su im otvorene kroz europske politike i instrumente koji su im na raspolaganju. Energetska neovisnost u kojoj Hrvatska ima važnu ulogu, zajedničko digitalno tržište, jačanje kohezijske politike vrlo su važne za zajedničku suradnju i napredak. Nalazimo se u turbulentnim vremenima. EU više nego ikad treba pokazati zajedništvo i pokazati odgovornost. Jedino tako možemo izaći iz krize puno jači, snažniji, kako bismo proveli sve one programe koje smo zacrtali”, kazao je Brkić.

“HDZ je državotvorna stranka i pod njenim vodstvom je stvorena hrvatska država. Prošli smo teška vremena, ali sad smo punopravna članica Euroatlantskoga saveza, nastavimo u tom smjeru. Idemo našim programom, radom, inventivnošću nametnuti se kao izbor, ali ne na način da omalovažavamo druge političke stranke. Radom i odgovornošću svih nas za boljitak hrvatskog naroda nastavimo dalje i ostavimo Hrvatsku i EU našim mladima. Zahvaljujem se na odabiru Hrvatske i Splita za ovu konferenciju”, rekao je Brkić.

Govor je završio riječima: “Živjela naša Hrvatska i naša Europska unija”.