MILIJAN BRKIĆ: Budući naš predsjednik je i mandatar – suočit će se s Milanovićem, najnegativnijom osobom

milijan brkić

Pred novinare je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izašao Milijan Brkić u pratnji Ivane Maletić. Rekao je kako je dogovoreno da se unutarstranački izbori u HDZ-u održe 17. srpnja.

“Što se tiče pokretanja postupka unutarstranačkih izbora, donijeli smo odluku da će se provesti izbori po načelu jedan član jedan glas. Prvi krug je 17. srpnja.Idemo po načelu jedan član jedan glas, birat će se samo predsjednik stranke. Vjerujem da ćemo iznjedriti najboljeg kandidata ili kandidatkinju koji će predstavljati HDZ i koji će biti mandatar za sastav nove Vlade nakon izbora na jesen. HDZ će sigurno pobijediti i spriječiti povratak SDP-a”, rekao je Brkić.

Za kandidaturu opet treba skupiti 5.000 potpisa, ali novost je da jedan član stranke smije potpisati za više kandidata, a ne samo za jednoga kako je bilo do sada.

“5.000 potpisa treba kandidat skupiti s tim da jedan član može potpisati svima. Nakon toga kreće kampanja”, rekao je Brkić.

“Puno njih je reklo da su zainteresirani, uvijek je ambicija dobra. Vjerujem da će se kandidati sučeljavati programom, vizijom i konceptom. Najbitnija je utakmica na jesen”, rekao je.

“Vrijeme će vam dati odgovor”, odgovorio je Brkić upitan hoće li se i on kandidatirati. Na pitanje kako zamišlja idućeg vođu se i našalio na svoj račun: “Netko tko ima malo više kose od mene.”

“Idealan predsjednik je osoba koja će prvo uživati povjerenje članstva, a onda i šireg spektra građana Hrvatske. Ja ne želim pričati o sebi, neka drugi govore o meni. Taj naš budući predsjednik ili predsjednica će biti mandatar, oni će se suočiti s najnegativnijom osobom na političkoj sceni, Milanovićem”, komentirao je.

Ni Ivana Maletić nije negirala moguću kandidaturu. Brkić priželjkuje više kandidata. “Hvala Bogu, demokracija je, poželjno je što više kandidata”, kratko je rekao.

O nastavku suradnje sa strankama s kojima su trenutno u koaliciji, Brkić je rekao:  “Mi smo u ovoj kompoziciji koalicijskoj bili relativni pobjednici na prošlim izborima, mi surađujemo sa našim partnerima. Nastavljamo s pregovorima, a tko će točno biti u toj kompoziciji, to razgovaramo”, rekao je.

Upitana hoće li se kandidirati, Ivana Maletić je rekla: “Dajem isti odgovor, vrijeme će pokazati. Ništa ne odbacujem.”