MILIJAN BRKIĆ: Briga za obitelj je briga za opstanak Hrvatske

Milijan Brkić s obitelji Golomejić (Foto: Facebook)
Milijan Brkić s obitelji Golomejić (Foto: Facebook)

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, koji se bori da u Sabor uđe sa 14. mjesta na listi, upozorio je na Facebooku kako je demografska slika u Hrvatskoj zabrinjavajuće i da je stanje alarmantno.

”[ BRIGA ZA OBITELJ I OPSTANAK HRVATSKE ]

Svi statistički podaci govore kako se Hrvatska danas nalazi u stanju „demografskog sloma“, kojeg obilježava neprekidna depopulacija.

To stanje je alarmantno!

Zato smatram da je prioritetna obveza – zaustaviti taj loš proces -zaustaviti negativne populacijske trendove i cijeli državni sustav i usluge prilagoditi potrebama obitelji!

Tijekom susreta s obitelji Roberta Golomejića, koji su mi danas s ponosom i puno ljubavi govorili o svojih šestero djece, o njihovim životnim situacijama i potrebama s kojima se svakodnevno susreću, na površinu su također izašla i pitanja o poziciji države i njenom odnosu prema obitelji, koji je, zaključili smo, na žalost – danas nedovoljan.

Čvrsto sam uvjeren da je Hrvatskoj potreban novi odnos države prema obitelji!

Briga države o obitelji se mora odražavati u svim centralnim politikama i hitnoj provedbi mjera, koje će olakšati i poboljšati njezin položaj”, napisao je Brkić na Facebooku.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!