MILETIĆ O ZARADI NA GRAĐANIMA: Test u nabavi košta 6,91 kunu – prodaju ga po 100 i više kuna

Dosta ih je više. Ako test u nabavi košta manje od 7kn s kojim pravom oni takve testove naplaćuju ljudima 100, a na mnogim mjestima još je cijena 150kn? – pita saborski zastupnik Mosta Marin Miletić.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Privatne zabave u vrijeme strogih mjera i bezobrazno zarađivanje na građanima

Već dugo vremena upozoravam na licemjerje i dvostruke kriterije Stožerokracije. Trudim se, koliko god je moguće, izbjeći rubne teme i razne teorije koje mogu, ali i ne moraju uopće biti točne. Držim da su mnogi građani potpuno izgubili povjerenje u Stožere ovoga svijeta baš radi njihovih obmana, prevara i dvostrukih kriterija. Ukratko govoreći: od naroda su tražili pridržavanje potpuno nelogičnih i nepotrebnih mjera dok su oni privatno živjeli kako god su htjeli.

U današnjem jednom dnevnom tisku čitam o tome kako se u Britaniji provode istrage o privatnim zabavama bogatih i moćnih Britanaca u vrijeme lockdowna. Na njima je sudjelovao i premijer Johnson sa svojom suprugom. Ta njihova nonšalancija je duboko frustrirajuća. Naš Premijer organizira fešte i proglašava pobjedu nad koronom prije svakih izbora. Notorno populističko i neodgovorno ponašanje. Beroš odlazi na fešte, ministri se nalaze po podrumima u “zanimljivim” društvima.

Cugaju skupocjena pića, jedu kavijare i sprdaju se sa svima nama. Onda idući dan zabrinutih lica i puni emptije na medijima odavna izgubljenih sloboda i časti – lažu i obmanjuju narod. I onda takvi ljudi si uzimaju za pravo ikome docirati o ponašanju? Kako ih sram nije.

U isto to vrijeme naša Država omogućuje bezobraznu zaradu na građanima koji se moraju testirati. Beroš, Capak i ekipica Stožerokracije nabavljaju tako brze antigenske testove po cijeni od 6,91kn komad. Samo u nabavi od studenog su zaradili 93 milijuna kuna na građanima koji se moraju testirati i institucijama koje nadoknađuju trošak.
https://mingor.gov.hr/…/nabava-robe-i-usluga-za…/6876

Koliko je dovoljno ovoj ekipici novca? Da ih pitamo koliko vam treba pa da ih nakrcamo da ih jednom za svagda namirimo? Dosta ih je više. Ako test u nabavi košta manje od 7kn s kojim pravom oni takve testove naplaćuju ljudima 100, a na mnogim mjestima još je cijena 150kn? S kojim pravom to rade? Kolegica Marija Selak Raspudić je upozoravala na ovo: bez javnog natječaja, pod velom tajne, milijuni se vrte u nabavi.

Doći će vrijeme kada će se i za COVID profiterstvo polagati račune.