MILETIĆ NA METI: Vodstvo IDS-a pokreće stegovni postupak protiv njega

Predsjedništvo IDS-a pokrenulo je u petak navečer na sjednici u Puli stegovni postupak protiv istarskog župana i bivšeg predsjednika stranke Borisa Miletića zbog povrede Etičkog kodeksa i statuta IDS-a, optuživši ga da je donosio i donosi odluke autokratski, bez znanja stranke.

“Na sastanku Predsjedništva raspravljalo se o njegovoj odgovornosti za rezultate posljednjih lokalnih izbora, na kojima je IDS izgubio povjerenje dijela birača” – priopćili su iz IDS-a i dodali kako u stranci smatraju kako “niti jedan pojedinac ma koliko zaslužan bio, ne može biti ispred interesa Istrijana, a samim time i interesa IDS-a”.

.Podsjećaju da je upravo Miletić jednom prilikom rekao da IDS ima odgovornost i obvezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri.

“IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana – pošteno i transparentno.

Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre – to je naša politička i osobna odgovornost“ – poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.