MILANOVIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Bit ću neovisni i nezavisni kandidat na izborima za Hrvatski sabor

Zoran Milanović odlazi s mjesta predsjednika Republike i bit će nositelj SDP-ove liste u I. izbornoj jedinici, najavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Milanović se pojavio na Grbinovoj konferenciji za medije te poručio kako je razlog njegovog angažmana Plenkovićeva odluka da Ivana Turudića postavi na mjesto glavnog državnog odvjetnika.

Izvor: Media servis

“To nije kap koja je prelila čašu, to je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koji guše našu zemlju već godinama. Svi legalni i legitimni, pristojni i oni možda malo manje pristojni načini i pokušaji da se to dokine, da se to preokrene, da se to spriječi su završili sa još većim zulumom, bezobrazlukom, samovoljom, bezakonjem.

Došlo vrijeme, kako bi rekli moji preci u splitskoj zagori da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu vjerujem jasnu i čvrstu za vladu nacionalnog spasa, baš tako nacionalnog spasa i punog gasa krenuti u čišćenje augijevih staja koje su AP i njegova bolumenta ostavili iza sebe.”

Potom je najavio što se od njega može očekivati:

“Obećajem kao i nekoć odlučnu i čistu vlast. Lopove, ugnjetače i njihove pomagače izbacit ćemo i zapriječiti ćemo im povratak, ali ovog puta na dugo. Sa mnom znate na čemu ste. Ja i moji suradnici se vlast i uzuse vlasti koji vrijede u civiliziranim modernim zapadnim društvima i demokracijama ogriješili nismo vidjelo se zna se bogami i nećemo. Sve ne okaljane i čestite političke ljude, političke ljude i stranke pozivam na okupljanje. Razlike među nama postoje i nakon ove objave one neće prestati. Ali od tih razlika vjerujem jača je vjera i snaga u to da možemo raditi zajedno i da hoćemo raditi zajedno za dobrobit zemlje koja nam je jedina i do koje je jedino nama zaista stalo.”

Svoje obraćanje zaključio je riječima:

“Rijeke pravde dolaze, izlit će se u proljeće. Vidimo se u jednoj boljoj i vedrijoj zemlji Hrvatskoj. Živjeli!”

Zoran Milanović oglasio se i na Faacebooku.

“Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati,

odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine.

Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske.

Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima”.