MILANOVIĆ PORUČIO PREDSJEDNICI: Otkriven identitet vojnika – koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?

Podijelite članak

Zoran Milanović, predsjednički kandidat, na svom se Facebook profilu osvrnuo na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i njeno pomaganje ranjenom vojniku u Vukovaru.

Podsjetimo se, predsjednica je vojnika pridržala dok je položio krunicu na križ. Milanović kaže da se radi o teškom kaznenom djelu jer je otkriven identitet hrvatskog vojnika, koji zauvijek treba biti tajan.

Na Facebooku je Milanović napisao:

“Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem precjednica i ‘vrhovna zapovjednica’ perfidno ‘pripomaže’ ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom prilikom je, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac. Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše predcjednice?

Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina? Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi. Pri svemu ovom nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u djelatni sastav – njegov identitet je zauvijek TAJNA. Svjestan je toga, kao vojnik, bio i ministar obrane koji je štitio njegov identitet kada ga je posjetio u bolnici. Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsjednicu.

O moralu da i ne govorim. Najveća su opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima”.

Komentiraj