MILANOVIĆ PORUČIO BANOŽIĆU: Nije u stanju nabaviti ni pisoare za vojni neboder

Predsjednik Zoran Milanović u Dugoj Resi je sudjelovao u obilježavanju 30. obljetnice osnutka 137. brigade Zbora narodne garde i Hrvatske vojske i najavio kako će se Sjednica vijeća za obranu održati prije donošenja proračuna kako bi se razgovaralo o pitanjima financiranja vojske.

“To je jednako važno kao i avioni, ali važnije”, govori dodajući da to mora osigurati izvršna vlast jer vojnici to ne mogu javno govoriti nego govore njemu. “Reakcije nema, a to moramo dići na operativno višu razinu”, govori.

“Između korektnih i koliko-toliko normalnih odnosa stoji jedna nezrela osvetnička odluka ministra da se iskali na jednom zaslužnom brigadiru,. To treba ukloniti, to se neće događati. Ne može jedan ministar nekoga potjerati u mirovinu jer ga ne voli. Ja protumjerama neću uzvraćati jer se to ne radi, preko vojnika se ne vodi politika. Pitanje svoje PZB-a ću riješiti na drugi način, vojnički, zapovjedni. Između normalnih odnosa, na jedan način kamikaze se ugradio jedan junior ministar”, govori predsjednik, kako prenosi N1.

Na pitanje može li i dalje surađivati s ministrom kaže: “On je nebitan, Plenković, od njega se očekuje da to riješi. Ovo je refleksija odnosa u HDZ-u, to su poruke koje se odašilju preko grbače vojnika.”

“Ako si ministar i ako ti je 10 puta rečeno nešto od strane zapovjednika i mene, onda reagiraš. S obzirom da nije u stanju ministar, kao što nije u stanju ni nabaviti pisoare za vojni neboder, onda ćemo s premijerom razgovarati jer  samo on to može razriješiti”, kaže.

“Ne može nečija osobna frustracija imati utjecaj na odnose u vojsci. Ako čuješ da vrhovni zapovjednik traži nešto onda to napraviš. Ako ne, onda ideš u rat, ali tuđim gloginjama mlatiš nešto”, kaže.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!