MILANOVIĆ PORUČIO BANOŽIĆU: “Dobrodošao u boj, prijatelju. Poginut ćeš, je*iga!”

Predsjednik Zoran Milanović, koji boravi u Puli, komentirao je i najavu ministra obrane Marija Banožića koji je rekao da se ide u izmjene Zakona o obrani te tom prilikom i opsovao.

Izvor: Media servis

“Dobrodošao u boj, prijatelju. Poginut ćeš, je***, tako blesav, kakav jesi. To je delikatna stvar. Ta banda zbog kompleksa tog tipa dira u nešto što se ne smije dirati.

Predsjednik je Vrhovni zapovjednik, basta cosi. Ustav spominje ministra? Spominje li premijera u sustavu obrane? Čak ni to.

Sve što ide izvan postojećeg okvira je tipičan ustavni udar HDZ-ovski. To su pokušali s imenovanjem predsjendika Vrhovnog suda, na kraju je imenovana osoba koju sam ja odredio.”

“Čovjek je prvo nahuškao inspekciju Ministarstva obrane, ali nije uspio s tom zlouporabom”, nastavio je predsjednik Milanović o Banožiću.

“Preživo je ovu čistku, osokolio se, popio tableticu za hrabrost i sada prijeti izmjenama Zakona o obrani zato jer njegovo nasilje nije uspjelo kroz inspektorat.

Skoro je smijenio general pukovnika Matanovića koji je pred penziju za prošlu godinu ocijenjen ponižavajućom ocjenom – zadovoljava.

Naime, ta mizerija od čovjek, taj ministar po nekom propisu ima pravo ocijenjivati generale. Jedino ne može načelnika Glavnog stožera, to ga svrbi.”