MILANOVIĆ: Petrov nije stranka, Karamarko škrguće zubima, a Orešković nije bio na izborima

zoran milanović

Zoran Milanović u Vukovaru je održao sastanak u sklopu izborne kampanje za predsjednika stranke.

‘U Hrvatskoj nema neprijateljskih teritorija. Nema utvrda HDZ-a ili SDP-a. To je lekcija i nama da tamo gdje vladamo možemo izgubiti vlast, a negdje je i osvojiti’, kazao je Milanović, a piše Večernji list

Nije dobra politika, rekao je Milanović, ona koja ljude plaši Srbima, partizanima, četnicima, lustracijom, progonima čekićima, plinskim bocama dodajući kako je ta politika prazna i da je iz dana u dan sve slabija te joj se bliži kraj.

O radu Vlade je rekao: ‘Kada smo govorili da nema povratka na staro nismo niti slutili koliko je tu autoironije bilo, ovo je idiotarija, ali nije staro. Izmislili smo Frankensteina. Vlada hoda okolo kao zombi’, rekao je Milanović i dodao da premijer Tihomir Orešković nije prvi među jednakima. Osim toga, smatra da premijer na sebe treba preuzeti odgovornost i donošenje odluka.

‘Iz svoga premijerskog iskustva točno znam što se događa na sastancima koordinacije u Banskim dvorima, odnosno, što se radi, a što se ne radi iako bi moralo da se radi za normalno funkcioniranje Vlade. Sada u Banskim dvorima imamo trojac: Petrov koji nije stranka, Karamarka koji škrguće zubima jer nije dobio poluge vlasti, a treći je Orešković koji nije niti bio na izborima’, rekao je Milanović. U govoru je Oreškovića nazvao “Timotije”, Petrova – “Petronije”, a Karamarka – “Karavaso”.

Premijer je, kaže, sam tražio sve što mu se događa. Dolazeći iz ‘Teve’ nije znao gdje dolazi, odnosno, da dolazi u ‘pakao’. ‘Nije osudio tipa koji se okolo šeta s “ustaškim kapičkom” ‘, istaknuo je Milanović. Za članove Vlade kaže da se grčevito drže za stol jer “znaju da im je to što su dobili kao kada im nešto padne s kruške”.

Na skupu u Vukovaru, a kasnije i u Vinkovcima, s Milanovićem su bili i njegovi bivši ministri Predrag Matić i Siniša Hajdaš Dončić te Igor Dragovan.

Komentiraj