MILANOVIĆ O UHIĆENJU DUHAČEKA: “Ovo je režimska stvar, iza ovoga ne stoje obični policajci”

I Zoran Milanović, predsjednički kandidat, komentirao je postupanje policije u “slučaju” novinara Indexa Gordana Duhačeka.

“Ne znam detalje privođenja, je li se odazivao na pozive… sklon sam vjerovati policiji, određena razina povjerenja u policiju mora postojati… “, kaže Milanović.

“Čovjek je prijavljen, procesuiran i osuđen zbog tvitova, i to godinu dana nakon tvita u kojem se rugao policiji. To je meni neshvatljivo. Ovaj nalog je došao s vrha, ovo je režimska stvar, ovo je stvar politike. Tako nešto nas zakopava kao društvo. Da ne govorimo o tome da se jedan subkulturni poklič ACAB sad probio u javnost i postao mainstrean. Sad će policiji trebati 20 god američkih donacija da u marice potrpaju sve one koji će se s tim sprdati. Time su izazvali građane da izraze vrstu prkosa, bunta…”, kazao je Milanović.

“Da ne govorimo o pjesmici koju je novinar u formi sprdačine, rugalice… prepjevao na Twitteru i zbog čega je prijavljen zbog udara na moralne vrijednosti i osjećaje građana. Ne pozivam ja da se pale zastave i izruguje s himnom, ali ovo je slobodno građansko ruganje i zbog toga se građane ne smije privoditi… Ovo kao da građane pozivaju u određenu razinu bunta i otpora. Ovo je režimska stvar, ovo je režim, iza ovoga ne stoje obični policajci”, rekao je Milanović.

Podsjetimo, Duhaček je priveden u ponedjeljak ujutro, zbog dva tvita. U jednom je napisao ACAB, a u drugom je satirički prepjevao pjesmu ‘Vilo Velebita’.

“Ovo nije policija, ovo je HDZ. Zla mater, HDZ koji stoji na putu hrvatske budućnosti”, rekao je.

Komentiraj