MILANOVIĆ O ŠTRAJKU: To je 400 milijuna godišnje, Vlada to može, a ja bih to dao!

Zoran Milanović, predsjednički kandidat, danas je boravio u Čakovcu, i govoreći o štrajku učitelja i profesora kaže da je to 400 milijuna kuna godišnje i da bi on to dao.

Pojasnio je i kako je danas posve drukčija situacija nego li 2015. godine, kada je on bio premijer. “To je trošak koji si Vlada može priuštiti. To je 400 milijuna kuna godišnje, ja bih to dao”, rekao je Milanović, kako piše N1.

“Ne možete uspoređivati 2015. godinu kada je nekoliko godina naš glavni posao bio osigurati isplatu plaća i danas. Mi smo 2012. godine morali kretati od početka. Godine 2015. smo bili u trećem kvartalu rasta i tada je poruka sindikatima bila: ‘Vi ste nakon izbora prvi’. Danas kada je naslijeđen taj suficit proračuna koji traje tri godine, ja ne znam zašto vlada ne pristane”, rekao je.

Milanović je rekao i da ne bi nikako skakao na zahtjev svake udruge i sindikata, već postoje kod njega prioriteti.

“Učitelji, profesori i medicinske sestre su prioritet. Mi smo demokratska država, imamo policiju, nismo policijska država. Rekao sam vam, neću se dodvoravati nikome. Diplomati i vojska nisu prioritet. Smatram da su u ovom trenutku važnije osobe koje za male novce brinu o bolesnima, nepokretnima i umirućima. I ljudi koji uče djecu engleski i matematiku.”

Potragu za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i financijsku pomoć Hrvatske komentirao je riječima: “Mislim da bi trebalo financijski pomoći. To jedino i možemo. Ja ne bih odustajao, a mislim da neće ni ova vlada. Mislim da tako blesavi neće biti”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ZoranMilanovic/posts/2366168083648818″ bottom=”30″]