MILANOVIĆ O PUTINOVOJ PRIJETNJI: Ovo je užasno opasna situacija

Predsjednik Zoran Milanović gostovaoi je na konferenciji Dan velikih planova u Zagrebu, a komentirao je i Putinovo obraćanje naciji.

“Ovo je užasno opasna situacija. Natežem se i rječkam s onima koji su do jučer Putinu virili iz džepova sakoa”, rekao je Milanović, kako javlja N1.

“Rusija mora toliko oslabiti da ne može napraviti ništa slično. Vidimo da ona uporno nastavlja… ”, kazao je.

“Meni preostaje jedino da nekako olakšam dušu, ali nisam zbog toga da bi olakšao svoju dušu i napravio štetu Hrvatskoj, pazim što govorim, ali između toga da ne govorim ništa i klimam glavom i da govorim nešto, izabrao sam da govorim nešto”.

Na pitanje ima li Hrvatska plan ako dođe do nuklearnog rata, Milanović je kazao da Hrvatska nije sudjelovala u ključnim odlukama.

“Niti smo Poljaci, niti smo upali u Ukrajinu, niti smo donosili ključne odluke. Ušli smo u NATO s primarnim ciljem da nas Amerikanci zaštite od barbarizma i opasnosti iz Beograda. Dakle, niti nas se pita niti dodatno sudjelujemo. Svaka odluka treba biti dobro balansirana. A ne da netko to koristi za osobni probitak”, rekao je Milanović, dodavši da Hrvatska nije nuklearna sila.

“Ukrajina nije članica NATO-a… Ne možemo se obećavati svakome”, rekao je Milanović.