MILANOVIĆ O POGIBIJI NAŠEG VOJNIKA: “To nije naš rat, to nije čak ni NATO-ov rat”

Zoran Milanović, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, za svog boravka u Osijeku dao je izjavu novinarima.

Zoran Milanović je izrazio žaljenje i sućut zbog pogibije hrvatskog vojnika u Afganistanu, a kaže da bi se trebalo razmotriti ideju o povlačenju hrvatskih vojnika iz Afganistana.

Podsjetio je da je njegova vlada smanjila broj hrvatskih vojnika u toj zemlji s 350 na 50. Milanović je rekao da mu nije jasno zašto je donesena odluka o ponovnom povećanju broja vojnika. “To bi trebalo smanjiti”, rekao je Milanović. “To nije naš rat, to nije čak ni NATO-ov rat”, dodao je.

“Malo sam izmjestio ured u Osijek”, našalio se. Posjetio je, kaže, svoga prijatelja, osječkog gradonačelnika Ivicu Vrkića. “Došao sam ovdje, odlučio sam doći u Osijek, nakon što godinu i pol nisam bio. Kampanja je, ne mogu se praviti da radim važne državničke poslove”, rekao je Milanović.

No, postane li predsjednik, rekao je da neće izmještati ured. “Neću obećavati da će Hrvatska biti bogata kao Švicarska, ali mogu obećati da će biti normalna kao Švicarska”, rekao je Milanović.

Komentirao je i porezne izmjene koje su danas najavili ministar financija, Zdravko Marić, i premijer Andrej Plenković.

“Mislim da smo mi to radili malo sustavnije, ali ne bih se usudio to nazvati reformom, ne može Vlada to što radi nazvati reformom u četiri koraka. Mogu to pozdraviti, ali to nije reforma”, rekao je Milanović.

Milanović nije želio komentirati svoje protukandidate na predsjedničkim izborima, jer to “nije moj posao i iz taktičkih razloga neću komentirati”.

Što se anketa tiče, istaknuo je da ih ne treba podcjenjivati niti uzimati zdravo za gotovo, nego da ih treba uzeti u obzir, ali i da je jako važno tko radi ankete, misleći pritom na resurse i znanje koji su potrebni da se napravi anketa. “To košta, jako je radno intenzivno i treba puno znanja”, rekao je.