MILANOVIĆ O PLENKOVIĆU: Pljuje hrvatske zastupnike i građane u francuskim medijima

Predsjednik Zoran Milanović u Vukovaru je sudjelovao na obilježavanju 31. godišnjice međunarodnog priznanja RH i 25. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Komentirao je odbijanje predstavnika SDSS-a da dođu na obilježavanje obljetnice reintegracije.

“Mislim da su trebali doći, iako znam da nije jednostavno. Ovo je bio sukob dviju strana, a sada je mir i stvari ipak idu nekako naprijed. Znam da ne mogu imati stav poput moga, ali to ni ne očekujem”, rekao je Milanović, javlja N1.

Komentirao je i intervju premijera Andreja Plenkovića za francuski medij u kojem se dotakao i njegovih izjava o pitanju obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

“Pljuješ hrvatske zastupnike i hrvatske građane u francuskim medijima”, rekao je te dodao: “Nemoj nikada olajavati demokratske zastupnike svojih građana i svoje građne u stranim medijima. To je minimum bontona.”

Također je istaknuo da odluka o obuci ukrajinskih vojnika ili bilo kakvom upletanju u rat treba biti izbor Hrvatske, koja ne bi to trebala činiti što joj nameću veće sile. “Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Afganistan”, rekao je Milanović.

“Plan ne može biti maknuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi?”, dodao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!