MILANOVIĆ O PLENKOVIĆU: Kao da se najeo fermantiranih marelica, nisam shvatio što je htio poručiti

Izazvan komentarom premijera Andreja Plenkovića predsjednik Zoran Milanović ponovno je danas komentirao i svoj neodlazak u BiH.

“Kao da se najeo marelica fermentiranih. Ja nisam shvatio što je htio poručiti. Netko od nas dvojice laže. On kaže da nema podatke… Nema ako ih nije tražio… Pa daj si odi tamo. Ja izmišljam, ali zato je centralna bezbednosna agancija BiH u pravu. Mene to osobno ne vrijeđa. Ne možemo tako razgovarati. On nije dobio podatke o tome? Mogu mu ih ja poslati, može me nazvati da mu objasnim zašto se u takvim situacijama ne igraš tuđom sigurnošću, ne svojom”, izjavio je predsjednik Milanović, kako piše N1.

“Herojski zec je bio doma, a moja supruga je tamo trebala proći minutu ranije, u autu, kao štićena osoba. Prorešetao bi je kao švicarski sir. Nije prošla, mislite da bih se ja s tim zezao. Nazvao sam ga i onda je sluđeno otišao u Bruxellesu. Šalio sam se s tim. Tako da, HDZ-ovci kradu i lažu”, govori predsjednik o napadu na Markovom trgu. Dodao je da izvješća SOA-e ništa ne govore o radikalizaciji u Hrvatskoj. “SOA je profesionalna i to je postala u moje vrijeme, time se ne može manipulirati, to nije Ustavni sud”, kaže.

“Ja nisam nikad bio četnički huškač i nisam vrijeđao bošnjački narod. Mi smo nebo i podzemlje. Oni zločesto to interpretiraju. Za to ne odgovaram ja nego unitaristički huškači s Baščaršije koji žele politički umlatiti Hrvate, ukrasti im Dom naroda”, govori predsjednik.

“Ja se ne uspoređujem s Plenkovićem, on je u tom smislu nitko i ništa, on je te ljude prodao za sitan kusur. Ja ne idem po glasove, tko kakže da ću se ikad više kandidirati? To je moja dužnost”, kaže Milanović.