MILANOVIĆ O JANDROKOVIĆU: Da se Gogić skinuo u tarzanice ne bi me iznenadio

Predsjednik Zoran Milanović reagirao je i na komentare Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića sa sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost rekavši da je Jandroković, mimo dogovora da se ne koriste mobiteli na sastanku, u jednom trenutku to pravilo prekršio.

“Nakon tri sata čovjek je izvadio mobitel i počeo tipkati po njemu. Onda je rekao da to nije znao. Imao je sinkopu četiri sata na sjednici, nije usta otvorio. A kad ih je otvorio to je bilo za kavez. Toliko o tome tko je Robertu Hranju zabranio da govori, koji se na kraju jučer morao očitovati, naravno preko mene. I pristojno im napiše da lažu. Kome javnost vjeruje, Njonji ili admiralu”, rekao je Milanović, kako prenosi Dnevnik.hr.

Potvrdio je da se samo Jandroković koristio mobitelom na sjednici u Vladi. “E to ste trebali vidjeti. Čovjek je valjda imao sinkopu, tri sata nije otvorio usta. Onda smo ga vidjeli kako tipka na mobitel i to na Vijeću za nacionalnu sigurnost. Već smo satima tamo sjedili. Gledam i ne mogu vjerovati. Da se skinuo u tarzanice manje bih bio iznenađen. Svi znaju da se to ne radi, ali naš Gogić to ne zna. Pitao sam vidim li dobro da ovaj tipka na mobitel. Veli, da. Kažem premijeru da se predsjednik Sabora igra s mobitelom, a to je najstrože zabranjeno. I to je to”, ispričao je Milanović.

Jandrokovića se dotakao još nekoliko puta. “Predsjednik Sabora, koji može nekome reći da je smeće, je u svojim kompleksaškim izljevima spreman na sve. I što sad? Moraš se nasmijati, reći Plenkoviću molim te obuzdaj ga, tu će se još skinuti u tarzanice, o lijanu objesit…”, rekao je Milanović.

Ponovio je da ministar Banožić neće govoriti u vojarnama dok ne vrati brigadira Burčula. “Pustite letenje. Ali letjet ću kao vrhovni zapovjednik. Primit ću i ministra”, komentirao je činjenicu da mu je Banožić uskratio korištenje vojnih resursa.

Milanović je otkrio i da je 2015. godine, u vrijeme njegove Vlade, Hrvatska vojska tri puta otišla preko granice bez odluke ministra, na zahtjev Ureda predsjednice i zapovijed direktno Drage Lovrića. “Jednom u Bleiburg i to s puškama i dvaput helikopterima u Srebrenicu”, rekao je Milanović, dodajući da se u slučaju Bugojno vojska nije maknula iz Hrvatske sve dok Hranj nije potpisao odluku.