MILANOVIĆ O IZJAVI PREDSJEDNICE: Makla je bistu Josipa Broza, ali duh komunizma živi u njoj

Izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da bi “pravosuđe prije svega trebalo slušati narod” komentirao je u Rijeci Zoran Milanović, predsjednički kandidat.

“Bez obzira na to što je makla bistu Josipa Broza, duh Josipa Broza i komunizma i dalje duboko živi u njoj, kulja i dimi iz nje”, rekao je Milanović. “Ne možeš tako nešto izjaviti ako nisi bio Titov pionir. To nije pametno ni dobro. Zakon nije algoritam, niti formula ili linearna jednadžba, uvijek je prisutan ljudski faktor kod tumačenja i primjene, ali da se pita narod, to može biti poziv na linč ili kršenje zakona. To ozbiljna i obrazovana osoba ne smije ni pomisiti, a kamoli reći”.

Upitan na pressici kako je zaživio njegov slogan “Predsjednik s karakterom”, Milanović je odgovorio: “Takav karakter se ne mora sviđati svima, ali ne može podilaziti svima, ne može u Argentini govoriti jedno, u Zagrebu drugo, u Zagorju treće, a pri tome izmišljati, vrlo često lagati, i to unaprijed s umišljajem da će prevariti ljude, obećavati visoke prihode, a ljudi su na to jako osjetljivi. Nisu imali plaću pomoćnika tajnika u NATO-ou, ambasadora u Washingtonu, nego žive od pet, šest tisuća kuna. Time se kod njih izaziva bijes i zato odlaze”