MILANOVIĆ O DEBATI: Predsjednica kukavički bježi – imam mnogo pitanja za dvoje HDZ-ovih razdraganaca

Predsjednički kandidat Zoran Milanović boravio je danas u Donjem Lapcu. Komentirao je činjenicu da aktualna predsjednica odbija sučeljavanja.

Izvor: Media servis

“Svi me pitaju zašto neću doći bez predsjednice? Zato jer je ona predsjednica. Kakva je takva je, ona je predsjednica i debata bez aktualnog predsjedničkog kandidata u hrvatskom izbornom sustavu nema smisla. Predsjednica se i dalje izmotava i umjesto da se pošteno kaže tko ovdje stvara problem i tko bježi ja moram odgovoriti na pitanje zašto neću doći na sučeljavanje bez predsjednice. Zato.”

Sučeljavanje samo s Miroslavom Škorom ne dolazi u obzir, kaže. “Ne, on nije predsjednički kandidat. Ali sa predsjednicom, Kolakušićem i Škorom jer to je nekakav kriterij. Ankete koliko god su točne, ili vrlo često netočne, ipak pokazuju neki omjer.”

Koja će biti njegova taktika u posljednjih deset dana kampanje?

“Ponašam se onako kako smatram da mi, a da ostanem vjeran samom sebi, odgovara od dana do dana. Ja ću komentirati postupke i nekarakter svojih protukandidata, ali isto tako i govoriti o pravim stvarima, o afirmativnim stvarima, o onome zbog čega će me ljudi odabrati da ih na jedan simbolički način vodim svjestan predsjedničkih ograničenja.”

Komentirao je i izjave kardinala Josipa Bozanića o tome da se na izborima treba kloniti kandidata koji naginju prema populizmu. Mnogi su to protumačili kao neizravnu potporu Kolindi Grabar Kitarović. “Nikako, osim što mi se čini da je Crkva do sada bila dosta suzdržana. Što nije loše, Crkva se nije miješala u politiku što joj ne možete i ne smijete zabraniti. Ali dobro je kad se ne miješa.”

Koga preferira vidjeti kao protivnika u drugom krugu?

“Bit će veći odaziv u drugom krugu i pobjeđivati ovako ili onako i spreman sam i imam bogati repertoar pitanja i argumenata za svakoga od ovo dvoje HDZ-ovih odlikaša i razdraganaca.”

Na pitanje hoće li u drugom krugu ipak biti debate Milanović odgovara. “Činjenica je da prvi puta imamo aktualnu predsjednicu i koja ide po drugi mandat i koja kukavički bježi od debate u prvom krugu. Uđe li u drugi krug možemo očekivati isto.”

Komentiraj