MILANOVIĆ O CIJEPLJENJU: Par glupana nije shvatilo moju izjavu kada sam rekao da se neću cijepiti prvi

U Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je izložba “Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.”, koja se postavlja u povodu 140. obljetnice djelovanja muzeja.

Uoči otvaranja izložbe Zoran Milanović je komentirao moguću obvezu cijepljenja protiv koronavirusa, temu koju je, kako kaže, otvorio na sjednici VNS-a.

“Rekao sam da se sada pokazuje da je o tome trebalo ranije voditi računa. To je vrlo ozbiljna tema, a ja nisam izvršna vlast. Otvorio sam temu da bi izvršna vlast bila svjesna izazova. Država može puno. Pitanje je društvenog dogovora. Ja mogu biti debatni partner Vladi. Siguran sam da jedan dio ljudi to ne bi prihvatio dobro. Par glupana nije shvatilo moju izjavu kada sam rekao da se neću cijepiti prvi, ali samo zato jer ima potrebitijih”, kazao je Milanović.

Komentirao je i učinkovitost cjepiva. “To je testirano u najjačim svjetskim laboratorijima. Tu nema švercanja. Ako si odgovoran građanin, moje mišljenje je da bi se svi trebali cijepiti.

Ne možete natjerati ljude na silu, ali postoje načini da ljude privoli, pa čak i natjera ljude na to. Vidjeli ste da je jedna od najvećih zrakoplovnih tvrtki rekla da neće puštati ljude koji se ne cijepe u avione. Možda nas neće puštati van države ako se ne cijepimo. Postoje poslodavci koji će zaposlenje uvjetovati s tim da se cijepite”, kazao je i komentirao sjednicu VNS-a.

“Predugo je trajalo to dogovaranje oko sjednice. Da, dogovorili smo izjavu da je napad imao terorističkih elemenata”, kazao je predsjednik, a na konstataciju da je Plenković sastanak ironično ocijenio sjajnim, Milanović je rekao: “Svi ti sastanci su iznad očekivanja. To je jedan lagani stockholmski sindrom, očekuješ najgore, a onda bude dobro….Bilo je ok. Ja ove stvari ne gledam osobno. Ja nisam ovdje radi dnevne popularnosti”, kazao je Milanović.

Komentirao je i mjere Stožera. “Ova razina mjera ne može se donositi bez posebnog zelenog svjetla koje daje Hrvatski sabor koje traži posebnu većinu. Možda je to trebalo napraviti i ranije” napomenuo je Milanović i ponovo pozvao ljude da se cijepe kada u Hrvatsku dođe cjepivo. “Kada njihovim novcem država kupi cjepivo, neka se cijepe”, rekao je zaključno.

Odgovori