MILAN VRKLJAN: Uhićenje Žalac završni je čin početka pada vlade Andreja Plenkovića

Nakon uhićenja bivše HDZ-ove ministrice Gabrijele Žalac svojim se komentarom oglasio i nezavisni saborski zastupnik Milan Vrkljan, koji kaže da “da danas Plenkovićev HDZ neodoljivo podsjeća na vrijeme kada je Ivo Sanader bio premijer”.

Na Facebooku Vrkljan piše:

VLADA PREMIJERA PLENKOVIĆA TREBA ODSTUPITI I POMOĆI DA DRUŠTVO PROFUNKCIONIRA

Uhićenje Gabrijel Žalac vrhunac je i zasigurno završni čin početka političkog pada vlade Andreja Plenkovića.

Jutros je po nalogu novoosnovanog Ureda europskog javnog tužitelja, za Republiku Hrvatsku, uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac. Među uhićenima je i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU /SAFU/ Tomislav Petric. Oboje su uhićeni zbog nepotizma, korupcije i kriminala.

Nedavna zatvorska presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu, kao neospornom lopovu svoga vremena i HDZ-u kao političkoj organizaciji, trajno će ostati obilježeni kao vrijeme do tada nezabilježene pljačke, lopovluka, kriminala i političke korupcije. Sanaderovo vrijeme obilježio je i progon političkih neistomišljenika, izmišljanje desnog političkog ekstremizma kojim se plašio narod i selektivno financiranje lijevih aktivističkih, civilnih, udruga kao oblika držanja hrvatskog naroda u getu osjećaja trajne povijesne krivnje.

Najnoviji događaji u hrvatskom društvu dokaz su da danas Plenkovićev HDZ neodoljivo podsjeća na vrijeme kada je Ivo Sanader bio premijer.

Na dan kada su istražitelji Ureda europskog javnog tužitelja uhitili bivšu ministricu Gabrijelu Žalac, premijer Plenković na konferenciji za tisak izjavljuje “Ne znam ništa, presumpcija nevinosti postoji, iznenadila me ta vijest, ona je još uvijek članica Predsjedništva stranke”.

U trenutku kad ministrica postaje glavna vijest crnih kronika, kad Ured europskog javnog tužitelja uvodi reda u hrvatsko pravosuđe i privodi lopove, Plenković manirom bahatog, nikome odgovornog činovnika ignorira činjenice i konferenciju za tisak koristi za obračun sa oporbom. Već viđeno od lažnog europejca koji uvijek vadi zadnju kartu spasa kojom svoj narod prikazuje kao neeuropski i pokušava nas strpati u mrak balkanske krčme. To je mjesto gdje se lopovluk i korupcija nagrađuje.

Hrvatska je politički devastirana zemlja, bez vladavine prava i bez odgovornosti za korupciju i kriminal.

Uostalom, mislim da ovakvu Plenkovićevu Hrvatsku treba razoriti.