MILAN KUJUNDŽIĆ: Protiv sam pobačaja, ali i protiv zabrane – molitve pred bolnicom su nespretne

milan kujundžić, ministar

Novi ministar zdravstva, Milan Kujundžić gostovao je na N1 televiziji i među ostalim govorio o pravu žena na pobačaj te o molitvenim skupovima protiv pobačaja pred hrvatskim bolnicama.

“Vjera je duhovo bogatstvo svakog čovjeka, koji nije samo biološka jedinaka, koja ima mišiće, kosti, oko – duhovna komponenta je važna i treba je sačuvati, no postoje mjesta gdje ne treba iznositi molitve. Molitvene zajednice apsolutno podžavam, ali okupljanje pred bolnicama je malo nespretno”, rekao je Kujundžić o molitvama.

“Ne treba zabranjivati nekome moliti, to je moguće na različitim javnim mjestima. Imate prostore za molitvu u zračnim lukama, moja bolnica ima kapelu. Ti oblici okupljanja…, nisam pobornik zabrana, ali molitva je puno uzvišenija stvar od toga”, dodao je.

Na pitanje je li to pritisak na pacijente, Kujundžić je za N1 odgovorio: “Mislim da zapravo pacijenti u svojoj boli se ne obaziru na nešto što drugi rade – moliti u nekoj nakani je važnije od mjesta na kojem se moli. Mi, recimo, možemo moliti za Siriju u ovom studiju ili na Sljemenu, jednako je”.

O tome što misli o pobačaju, rekao je: “Osobno sam protiv abortusa, ali i protiv zabrane, jer ne donose rješenje, već samo više izgubljenih života, kako djece tako i majke. Potrebno je educirati djevojke, kao i psihološka potpora i materijalna potpora države – da se ni jedna majka ne boji začeti dijete”.

Kujundžić ne bi zabranio ni pilule za dan poslije, sa o tome kaže: “Mi ne možemo zaustaviti procese – žene koje su odlučile to uzeti, uzet će, a zabrane neće ništa donijeti”.

O tome kako je Kujundžić napao i prozvao liječnike da ne rade i zaradio disciplinski čitajte OVDJE.

Komentiraj