MILAN KUJUNDŽIĆ: Premijer se neće dati ucjenjivati HNS-u, mislim da će se oni pribrati

U četvrtak će se na sjednici Vlade naći prijedlog proračuna, a sve se glasnije govori o tome da da će se premijer Andrej Plenković zahvaliti na suradnji HNS-ovim ministrima ukoliko ga na sjednici ne podrže.

Izvor: Media servis

Kamen spoticanja su zahtjevi prosvjetara koji su već 14. dan u štrajku, ali veće plaće traže i drugi. Ministar zdravstva Milan Kujundžić odgovorio je na pitanje ima li novca za ispunjenje zahtjeva svima koji traže povećanje plaća.

“Uvijek ima rješenja, ono je u dijalogu. Treba razumjeti ljude, plaće u Hrvatskoj su relativno male i za razumjeti je da ljudi žele veće plaće. No, trebamo biti realni, treba imati na umu koliki je BDP, koliko možemo izdvojiti za plaće, a koliko nam ostaje za drugi dio, lijekove i aparate. Treba naći mjeru, a mjera je u dijalogu i razumjevanju”.

Što će biti u četvrtak? Hoće li se Plenković zahvaliti HNS-u na suradnji? Kujundžić vjeruje da će se HNS pribrati.

“Ne znam što će biti u četvrtak, no premijer se neće dati ucjenjivati, mi u HDZ-u smo spremni”.

Vlada, podsjetimo, prosvjetarima nudi povećanje osnovice od 6, 12 posto, no sindikati traže riješavanje pitanja koeficjenata složenosti poslova i njhovo povećanje za prosječno 6,11 posto. Bivši ministar rada, a danas ministar reginalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić.

“Treba sve ukupno sagledati, napraviti neovisnu analizu i nakon toga možemo razgovarati o ukupnoj politici plaća. Ovo što je premijer ponudio je maksimum. Stvarno ne vidimo razloga za daljnji štrajk”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!