MILAN BANDIĆ: Uvijek će neki prijatelj u Saboru dignuti ruku za Sandru Perković

Milan Bandić

Uspinjača je od danas u remontu. Predviđa se da bi njome do ili sa Gornjeg grada ponovno trebali od 11. srpnja. Kopa se i Radićeva ulica pa građani nesmetano do Gornjeg grada mogu zasad jedino Mesničkom.

Je li bilo potrebno odsjeći čak dvije poveznice s Gornjim gradom u isto vrijeme? Milan Bandić tvrdi da je tako tražila inspekcija zadužena za uspinjaču, no prometno rješenje postoji, prenosi Media servis.

“Od sutra će voziti dva minibusa, jedan iz Tomićeve Mesničkom na Gornji grad, a drugi preko Jelačić placa na Kaptol i Gornji grad. Ukoliko ne budu to osigurali, zamjenik direktora, direktorica ZT-a i glasnogovornik će zajedno sa mnom nositi turiste na Gornji grad uz drvene štenge. Ili će nositi sa mnom na ramenima ili će osigurati minibuse. Nitko neće čekati.”

Komentirao je Bandić i najavu prodaje gradskih udjela u vodoprivredi. Predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić tvrdi da će grad i na tome izgubiti novac, jer će svoj udio koji vrijedi 200 milijuna, prodati za 14 milijuna kuna.

“Ne bih komentirao to što je gospodin Bernardić rekao. Pričekajmo Skupštinu i obrazloženje zašto se u to ide. Ništa mi ne rasprodajemo. Pričekajte molim vas. Kontrolni paket grada Zagreba 25+1 ostaje, a sve ostalo je priča.” Ne zna ništa ni o priči da će 180 ljudi iz Holdinga dobiti otkaz…”Moja prva riječ. Mogu jedino oni ostati bez radne knjižice koji su došli po stranačkom ključu telefonom. Ako je to otkaz, onda će biti takvih rješenja. To pitajte gđu. predsjednicu uprave. Ja o tome ne odlučujem. Oni koji su došli telefonom, telefonom će i otići. Bez kriterija.”

Osvrnuo se i na izjavu stranačkog kolege i saborskog zastupnika Miodraga Deme, koji je rekao da stranka BM365 drži sve konce u svojim rukama. Pritom se nije libio “častiti” prijašnju Vladu…”Zastupnici Kluba rada i soliradnosti rade svoj posao. Ima nas trenutno šest a za mjesec dana će nas biti desetak. Radimo svoj posao. Dali ste šansu najgoroj vladi u povijesti, koja je bila prije ove, 4 godine. Dajte ovima šansu šest mjeseci da pokažu što znaju, a što ne znaju. Ako znaju, idu dalje, a ako ne znaju, onda će se opet znati što ćemo dalje. Prema tome, nema problema.”

Što se tiče kvoruma, nedostatak Sandre Perković u Saboru neće se osjetiti. Potrebnih glasova će uvijek biti, uvjeren je Bandić…”Uvijeć ćemo imati jedan glas koji će dići ruku umjesto Sandre Perković. Pa kakav bih ja bio gradonačelnik i predsjednik stranke kad ne bih imao nekog prijatelja koji će dići sa zadovoljstvom ruku za Sandru Perković koja je sada bacila rekord mitinga, rekord sezone, i promovira Zagreb i Hrvatsku više nego klubovi u Saboru. I mi ćemo učiniti sve da iskompenziramo taj glas. A poslije Ria će sjediti u klupama kao i svi drugi zastupnici.”