MILAN BANDIĆ: Rješenje za rafineriju Sisak je javno privatno partnerstvo!

Bandić, Demo, Jurčić, Sisak

Pitanje rafinerije Sisak, energetska sigurnost Hrvatske te socijalna sigurnost grada Siska bile su teme današnje konferencije za novinare koju su u Sisku održali Milan Bandić, Ljubo Jurčić, 1. na listi u 7. izbornoj jedinici Koalicije za Premijera te Miodrag Demo 1. na listi u 6. izbornoj jedinici ove koalicije.

Prof. dr. Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva u Vladi Ivice Račana u svom je mandatu, kaže, radio na spašavanju rafinerije Sisak, no buduće Vlade su redom odustajale od planova koji su rafineriju Sisak mogli odavno ojačati te se sada ne bi postavljalo pitanje njezina opstanka.

„U svom ministarskom mandatu imao sam dosta aktivnosti upravo u Sisku. U to vrijeme se ušlo u privatizaciju rafinerije. Tražio sam od INE da se napravi plan za obnovu rafinerije Sisak i Rijeka, što je i učinjeno. No, onda je došla nova vlast i sve se promijenilo i od svega se odustalo. Ono što je važno naglasiti jest da se jedino rješenje za rafineriju Sisak nalazi u javno privatnom partnerstvu. Da bi se sačuvala rafinerija, brojna radna mjesta u njoj i socijalna sigurnost ljudi koji rade u njoj u država mora biti partner i imati jasan plan i ugovor sa strateškim partnerom tako da i država i privatni partner imaju svoj interes u tome. Bez uloge države, ne u političkom smislu, neće biti moguće održati sisačku  rafineriju. Sve dosadašnje Vlade su okrenule leđa rješavanju ovog pitanja.“- rekao je Ljubo Jurčić.

Milan Bandić također je naglasio da rješenje INE i rafinerije nafte Sisak leži u javno privatnom partnerstvu te postavljanju isključivo kompetentnih uprava na čelna mjesta.

„Suštinski problem ove države je 21 godina vlasti, naizmjence HDZ-a i SDP-a koji su svoj interes stavili ispred državnog. I sad ponovno, sedmi put traže povjerenje građana kako bi ih ponovno mogli šišati. Zato molim građane da to shvate i da 11. rujna lustriraju i HDZ i SDP. Osnovno je pitanje hoćemo li ponovno izabrati one koji su urušili zemlju?“- rekao je Milan Bandić.

Brigadir Miodrag Demo i 1. na listi u 6. izbornoj jedinici Koalicije za Premijera u Sisku je naglasio da ukoliko će vlast i dalje inzistirati na prodaji strateški značajnih tvrtki za Republiku Hrvatsku, onda od Hrvatske neće biti ništa.

„ Zato smo ovdje da kažemo da tako neće ići. U rafineriji u Sisku rade i mnogi branitelji koji su prvi izašli u obranu domovine, a sada ćemo mi braniti rafineriju Sisak. Evo, naš kandidat Ljubo Jurčić je napravio čudo od Podravake, kada je bio na čelu Nadzornog odbora, pa bi tako mogao napraviti čudo i od sisačke rafinerije. Mol neće biti igrač koji će ucjenjivati hrvatski narod, a svakog tko je učinio zlo treba kazniti”, rekao je Miodrag Demo.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!