MILAN BANDIĆ: Rezat ću plaće i troškove i pod cijenu da pišu peticije!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić je najavio rezanje troškova u Gradskoj upravi i trgovačkim društvima koja su u vlasništvu grada.

Piše: Elvira Gašparović (Media servis)

Plaće se smanjuju 10 posto menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu Grada, kao i svim pročelnicima, savjetnicima gradonačelnika, zamjenicima pročelnika i pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čije se plaće isplaćuju iz proračuna, uključujući i osobne dohotke za prosinac 2017.

“Radna etika i odlučnost su ideja vodilja gradonačelnika Bandića. Morali smo taj potez povući da se solidariziramo s onima koji imaju manje. Sve kvantifikacije ćete dobiti danas pismeno”, poručio je Bandić.

Gradonačelnik je u priopćenju najavio i mjere i aktivnosti koje će rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od pet posto.

“Ja od toga neću odustati pod cijenu da pišu peticiju za moju smjesu. ja znam što ljudi žele i očekuju. Očekuju da tereti i krize ravnomjerno raspodijelimo i ta mjera je samo to. Moramo se poistovjetiti i solidarizirati s onima koji imaju manje od nas”, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Cilj ovoga poteza nije krpanje proračunskih rupa, pojašnjava gradonačelnik.

“Zagreb je preživio i proračun bez toga. To je potez odlučnog čovjeka. Ovo je na tragu solidarnosti i socijalne pravednosti.”

Komentiraj