MILAN BANDIĆ: Rafinerija u Bosanskom Brodu truje stanovnike – odgovoran premijer to odmah rješava

Milan Bandić, Slavonski Brod

Na predstavljanju kandidata s liste Koalicije za premijera u V. izbornoj jedinici pred brojnim građanima u Slavonskom Brodu Milan Bandić je istaknuto kako se čitavoj Slavoniji mora vratiti stari sjaj hraniteljice cijele Hrvatske, koja danas uz pravilan razvoj može izvoziti i hraniti i izvan granica.

Bandić je pred kandidatima i okupljenim građanima u Slavonskom Brodu naglasio je kako su temeljni problemi Hrvatske, koje budući premijer mora početi rješavati već na prvoj sjednici Vlade RH, pitanje nezaposlenosti, ravnomjeran razvoj Hrvatske te da se napokon počnu vrednovati stručni i kompetentni ljudi umjesto podobnih.

“Ovdje je gorući problem rafinerija u Bosanskom Brodu, koja truje stanovnike s druge strane Save, a koji bi svaki odgovaran premijer trebao odmah početi rješavati. Rafineriji ćemo dati rok od šest do osam mjeseci da popravi i poboljša sustave za filtriranje zraka, a ukoliko se to ne ispuni, treba zavrnuti pipu. No, naravno, mi nećemo, kao neki, ratovati sa svojim susjedima, već ćemo do dogovora doći u konstruktivnim razgovorima”, rekao je.

Pozvao je građane da 11. rujna ne dozvole da oni koji su 26 godina sustavno uništavali Hrvatsku ponovno dobiju priliku za to, te napomenuo svima koji imaju školsku djecu da sačuvaju račune za knjige jer će im novac već na prvoj sjednici Vlade RH vratiti novi premijer Milan Bandić i tako započeti s ravnomjernim razvojem Hrvatske.