MILAN BANDIĆ: Projektiramo park na okretištu Borongaja i fontanu – stadion nije prioritet

milan bandić

Ništa od gradnje novog Dinamovog stadiona do daljnjeg. Bez obzira na najave, izvršni odbor Dinama sinoć o tome nije raspravljao, i o tome će se razgovarati idućeg mjeseca, doznaje se.

Da stadion za grad nije prioritet, potvrdio je sinoć i gradonačelnik Milan Bandić. Najavljuje projekt uređenja prostora južno od stadiona, a bit će prostora i za fontanu.

“Projektiramo parking i park ispod južne tribine, odnosno na okretištu Borongaja. Idejno rješenje je napravljeno. Od idućeg tjedna se radi projekt garaže na dvije etaže na Borongaju. Radit će se i najljepši park u gradu Zagrebu i sigurno fontana u tom parku. To je prioritet”, komentira Bandić, a prenosi Media servis.

No, pitanje je hoće li u Dinamu čekati grad. Rekonstrukcija Maksimira počela je krajem devedesetih, dosad je uloženo gotovo 100 milijuna eura, a posljednji u nizu natječaja bio je za natkrivanje samo sjeverne i zapadne tribine.

Prema neslužbenim informacijama, u Dinamu smatraju da bi za pedesetak milijuna eura mogli izgraditi stadion s 25 tisuća potpuno natkrivenih sjedalica. Ipak, za sve će im trebati pomoć grada, od kojeg očekuju da će im ustupiti gradsko zemljište, dok bi gradnju sami financirali.