MILAN BANDIĆ: Ovo je pravo mjesto za spomenik Tuđmanu – na najljepšem mjestu u gradu

ZAGREB OTVARA NOVE FONTANE: U srijedu zbog programa i "veselice" bit će zatvoren i promet
Fontane u Zagrebu (Foto: Facebook)

Pred gradske zastupnike sutra će prijedlog da se spomenik prvom hrvatskom predsjedniku – Franji Tuđmanu, postavi na tratinu gdje su fontane.

Prvotni prijedlog bio je da spomenik bude na istoimenom trgu, u blizini Črnomerca. No ovo je bolja lokacija, tvrdi Bandić.

Bandić:  “Logično je da prvi predsjednik neovisne i demokratske Hrvatske koji je bio na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju samostalne Hrvatske, koji je bio na čelu države kad je međunarodno priznata i na čelu države kad je integrirana u svoje granice, ZAVNOH-ovske granice, dobije svoj spomenik na najljepšem mjestu u gradu, ali ne samo to već i da gleda svoje djelo, Spomenik domovini preko puta” rekao je Bandić.

Njemu spomenik ne treba, sretan je, poručuje, što je sudjelovao u tzv. Povijesnoj matrici.”Povijest Hrvatske kreće od katedrale, preko Jelačić placa, Stepinac, Jelačić, Zrinski, Starčević, Radić, Tuđman i onda Holjevac niže. Meni ne treba spomenik. Ovo su moji spomenici”, kaže Bandić.

Priznao je da je favorizirao pobjednika natječaja za izradu spomenika Tuđmanu.”Osobno sam se založio za to jer Kuzma Kovačić osjeća Tuđmana i živi ga, živi Domovinu i najbolje će to napraviti. Kažem to, makar me napadali zbog toga”, dodao je gradonačelnik Bandić.

Komentiraj