MILAN BANDIĆ: Oni koji hoće bolji život poduprijet će me. Milanović? I sa crnim vragom za boljitak!

milan bandić

“Nakon pet mandata u kojima sam biran u Sabor i za gradonačelnika, logično je da ostatku Hrvatske ponudimo da živi ništa lošije nego Grad Zgreb, koji je 40 posto Hrvatske”, kazao je Bandić, gostujući na N1.

 

“Moj prijatelj Ćiro Blažević je rekao da treba birati Bandića, jer bi on sve zaposlio i nitko ne bi bio gladan. Mislim da ću ga uzeti u stožer”, kazao je zagrebački gradonačelnik za N1, ustvrdivši da želi građanima Hrvatske omogućiti “dostojan život, posao za sve, da se ljudima vrati dostojanstvo, da nitko nije bez toplog opbroka i krova nad glavom”.

Ovako je komentirao je li ili nije populist:

“Ne znam zašto su ljudi zločesti. Ja sam s ekipom – neću reći ‘timom’, jer on može svakako završiti – ostvario da Zagreb ima dvaput manju nezaposlenost od ostatka RH. Na Cvjetnom sam se našalio, dok sam govorio o psima. Rekao sam da dovedu pse meni, ako ih ne prime u Dumovcu. To nije populizam i nije šala, iza svega što sam rekao – stojim. A znate li zašto ih neće donijeti meni? Zato što će ih primiti u Dumovcu. Nisam ja tako bedast. Svi koji ne budu primljeni, i dalje mogu na četvrti kat u Bužanovoj kod mog Rudija”, kazao je zatim, te pitao Tihomira Ladišića: “Vi ste ljepši čovjek i pametniji od mene, a ni ja nisam ružan i bedast, zar mislite da bih dobio sve mandate koje sam dobio da sam populist?” “Sad će ih biti više od 10, vidjet ćete tko će poduprijeti gradonačelnika Hrvatske. Drugi put Bog pomaže”.

Okupljanje gradonačelnika u Hrvatskoj od Ivice Vrkića u Osijeku do Ive Baldasara u Splitu, je dio njegove izborne platforme. Izlazi na izbore u svim izbornim jedinicama.

“Ali svi koji budu htjeli bolji život, poduprijet će me – bit će tu svih, od različitih stranaka do uglednih pojedinaca. Ja preskačem ideološke rovove, rekao sam koje kvalitete imam i jedva čekam kampanju, jer moji protivnici nemaju ono što ja imam”, kazao je Bandić.

Zamoljen je da prokomentira svoju oštru i čvrstu podršku Tomislava Karamarka.

“Nisam podržao samo njega, dao sam povjerenje Domoljubnoj koaliciji, no taj eksperiment nije uspio. Da nije bilo podjela između premijera i potpredsjednikâ, izdržali bi četiri godne, kao i prošla vlast. Kad sam vidio da je vrag odnio šalu, da su to rogovi u vreći, rekao sam da je bolje da se održe novi izbori. I mogli smo ih održati i ranije, ako je Sabor raspušten 15. srpnja, mogli su biti iza Velike Gospe, a ovako gubimo mjesec dana”, kazao je.

Upitan je bi li mogao zamisliti suradnju SDP-om.

“Slažem se da će biti približno isto, osim što ćemo mi dobiti osjetno više, a bez nas se neće moći tvoriti 9. vladu, kao što nije mogao ni osmu. A što se tiče suradnje sa Zoranom Milanovićem – i sa crnim vragom za boljitak domovine”, ustvrdio je Bandić.