MILAN BANDIĆ: Neće HNS napustiti Vladu, slatke su foteljice, zapamtite to!

“Fućka se njima za građane. HNS će zadnji izaći iz koalicije jer su slatke foteljice, zapamtite to”, rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i čelnik Stranke rada i solidarnosti na pressici, govoreći o štrajku u školama i izjavi čelnika HNS-a Ivana Vrdoljaka da bi, ako se ne povećaju plaće, mogli izaći iz Vlade.

“Ministrica Divjak je sve kredite potrošila, novca za informatiku ima, a nema za plaće”, uputio je po tko zna koji puta kritiku prema ministrici, rekavši kako je tužan zbog roditelja i djece, prenosi N1.

Tvrdi da je odgovornost na cijeloj Vladi na čelu s premijerom i ministricom Divjak. “Za prioritete mora biti novca, za demografiju, obrazovanje i rad i zapošljavanje”, rekao je Bandić, dodajući: “Podupiremo opravdani štrajk učitelja, žalim roditelje i pozivam premijera kao druga stranka vladajuće koalicije koja ne traži fotelju da hitno reagira i riješi problem. Ministrica to neće, ili ne zna ili ne želi. Ili je kombinacija toga. To nije uvjet Vladi, to je uvjet svih uvjeta da bismo opstali.

Očekujem promptnu reakciju premijera, mi nećemo izaći iz koalicije, nismo ništa ni potpisali. Projekti su uvjet svih uvjeta. Danas sam možda najtužniji u zivotu. Mislili su da će se to samo od sebe riješiti. Samo zadovoljan učitelj kao temelj obrazovanja može učiti informatiku, ako nema učitelja nema ni informatike.

Novca u Ministarstvu obrazovanja ima. Mi gradimo škole, ali brinemo i o učiteljima”.

Podsjetio ja kako od 1. rujna svi učitelji, 700 njih pod ingerencijom Zagreba, imaju 17 posto veću plaću. Koštat će nas to 8 milijuna kuna u proračunu za 2020. “Neka košta, jer bez toga se ne može”, kaže Bandić

Na pitanje hoće li se čuti s premijerom, Bandić kaže da će premijer čuti sve što je rekao.