MILAN BANDIĆ: Imunološki zavod naš je prioritet – tu tvrtku moramo spasiti

milan bandić

Više od tri godine traje saga o Imunološkom zavodu. Iako su radnici na obećanja već odavno navikli, danas im je stiglo još jedno. Zagrebački gradonačelnik Milan Badnić nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Sindikata, obećao je rješavanje tog problema.

Za Zavod je, tvrdi gradonačelnik, zadužena isključivo država. Ako to žele, Grad Zagreb bit će im, dodaje, strateški partner. Zahtjeve radnika iznio je predsjednik sindikata Imunološkog zavoda Željko Klaus.

“Vrlo kratko, jasno i jednostavno stavovi sindikata EKN-a: Država i Vlada RH moraju riješiti problem Imunološkog, ali ga moraju krenuti rješavati jučer da bi ga riješila u sljedećih nekoliko mjeseci inače Imunološkog neće biti”, izjavio je Klaus.

Vjerujem u rješenje pitanja Imunološkog, ali važno je sačuvati proizvodnju – poručuje sindikalna povjerenica Lidija Jagarinec:”Puno manje nego što sam vjerovala prije 3,5 godine kada je Imunološki zavod ostao bez proizvodne dozvole za proizvodnju krvnih derivata i bakterijskih cjepiva, no još uvijek nisu sve lađe potonule. Dok ima bar malo prostora iznad vode, vjerujte da ćemo držati glavu iznad vode”, Jagarinec.

Za manje od tjedan dana sastat će se predstavnici Grada i Vlade na kojem će, tvrdi gradonačelnik, prva točka biti pitanje Imunološkog, odnosno rješenje problema tog Zavoda.

“Nije u pitanju novac. Za kvalitetne projekte u ovom gradu i u ovoj zemlji uvijek ima, samo je pitanje što je prioritet. Za Grad Zagreb je to prioritet. Kakva je država i Grad Zagreb ako nemaju 50 milijuna eura zajedno da riješe tvrtku od strateškog interesa. Politika Grada Zagreba i gradonačelnika je da tu tvrtku treba spasiti”, tvrdi Bandić, a prenosi Media servis.

Komentiraj