MILAN BANDIĆ: Grad Zagreb će sve učiniti da se stanje popravi

Osamdeset posto Zagrepčana stanuje u objektima koji imaju armiranu betonsku konstrukciju i ja ih molim da se vrate u svoje domove, poslao je apel gradonačelnik Milan Bandić.

“Morao bi se dogoditi dvostruko jači potres da se te zgrade poruše. To se u povijesti nikad nije dogodilo”, izjavio je Bandić.

Ostalih 20 posto građana, koji stanuju u starijim objektima koji nemaju armiranu betonsku konstrukciju, neka sluša savjete statičara i postupno se vraća u svoje objekte. Za objekte za koje statičari procijene da nisu sigurni, morat će se vidjeti kako će ti ljudi biti zbrinuti, istaknuo je Bandić

U ovoj situaciji panika nije dobar saveznik, a prognoza je da bi noćas u Zagrebu mogao pasti snijeg, pa ljudima nije lako biti vani.

“Imamo koronavirus koji je veća opasnost od potresa. U tu svrhu je koordinacija centralizirana i subordinirana i mi ćemo u gradu odgovoriti svojoj zadaći”, poručio je Bandić.

“Grad Zagreb će angažirati sve svoje resurse zajedno”, istaknuo je Bandić i zahvalio Hrvatskoj vojsci i policiji koji su priskočili u pomoć.

“Sreća je u nesreći da se to dogodilo u nedjelju u 6,24 sati, kada Zagrepčani spavaju, strah me je i pomisliti da je bilo radno vrijeme. Iz Kašine, gdje je bio epicentar, najnovije informacije govore da nema ozlijeđenih, a dvije kuće su znatnije oštećene,”, kazao je Bandić.

Komentiraj