METSOLA O KORUPCIJSKOM SKANDALU: Ništa se neće gurati pod tepih

Prema pisanju belgijskih medija, policija je sinoć ponovno pretražila prostorije Europskog parlamenta, u sklopu istrage jednog od najvećih korupcijskih skandala u povijesti europskih institucija.

Izvor: Media servis

U petak navečer belgijska je policija uhitila grčku potpredsjednicu Europskog parlamenta Evu Kaili i još četiri osobe. Belgijsko državno odvjetništvo ih tereti za korupciju i pranje novca.

Tužitelji sumnjaju da je navodno Katar poušao utjecati na ekonomske i političke odluke Europskog parlamenta”. “Ništa se neće “gurati pod tepih”, poručila je predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola:

“Europski parlament je pod napadom, kao i naša europska demokracija. Ovi zloćudni akteri, povezani s autokratskim trećim zemljama, navodno su instrumentalizirali nevladine organizacije, sindikate, pojedince, pomoćnice i članove Europskog parlamenta u nastojanju da sebi potčine naše procese, no njihovi su zlonamjerni planovi propali.”

Kaili su u međuvremenu zbog povezanosti s istragom oduzete sve ovlasti, a grčka socijalistička stranka PASOK i klub socijalista u EP-u grčku eurozastupnicu su izbacili iz svojih redova.