METEORA KRENULA S PRIPREMAMA: Cure su gladne uspjeha ali i ljute na HNS

Perica Cicijelj,futsalŽenski malonogometni klub Meteora Futsal žestoko je krenuo s pripremama za nadolazeću sezonu Prve hrvatske futsal lige.

Od ove godine Meteora je ostvarila suradnju s Futsal Akademijom Zagreb – Gimka pa će djevojke s klupe voditi Tino Čirjak, koji u Gimki vodi kadete i juniore.

”Trener nam je jako dobar i stvarno se trudi. Zadovoljne smo njegovim radom. S njim smo gladne i žedne novih uspjeha, a mislim da će nam on stvarno u tome pomoći”, izjavila je kapetanica Perica Cicijelj.

Osim novog trenera, u klub su u prijelaznom roku stigla i nova pojačanja. Tako će u novoj sezoni za Meteoru zaigrati Sanja Sabo, Monika Maljak, Anita Straka, Mateja Baršić te Monika Conjar, koja je u Meteoru Futsal stigla iz, sada nepostojećeg, Split Tommyja.

”Budući da se Tommy raspao, tražila sam neki novi klub u Zagrebu. Dvoumila sam se između aktualnih prvakinja Alumnusa i Meteore, ali sam se odlučila za Meteoru jer mislim da ću tu imati veću minutažu. Htjela sam ići negdje gdje ću sigurno igrati, a i djevojke iz kluba su stvarno dobre”, pojasnila je Conjar.

”To su sve dobra pojačanja. S obzirom na njih, mislim da ćemo moći napasti prvenstvo. One su sve iskusne igračice futsala i velikog nogometa. Dosta su kvalitetne i s njima smo dobili to što smo htjeli – napad na prvenstvo, ‘‘Kutiju‘‘ i nadolazeći Zagreb Winter Cup, koji mi je želja opet osvojiti, još i više nego samo prvenstvo”, iskreno je rekla kapetanica Cicijelj.

Ipak, od ove sezone u klubu više nećemo gledati Irenu Migić koja je otišla na rad u Njemačku, dok će se Terezija Miškić, koja je trenutno na stručnom osposobljavanju u SAD-u, vratiti za pet mjeseci.

”Rekla bih da će za naslov boriti Meteora, Alumnus i MC Plus, ali naravno, nećemo biti zadovoljne ako budemo treće. ”Pucamo” samo na prvo mjesto” odlučna je bila Monika Conjar.

Kada se priča o novoj sezoni Prve futsal lige za žene, važno je napomenuti kako se još uvijek ne zna kada počinje prvenstvo, koliko klubova će brojati niti u kojem formatu će se igrati.

”HNS je opet pokazao svoj loš pristup prema ženskom sportu, nogometu ili futsalu, ali nije bolja situacija niti kod muškaraca. HNS nastavlja s ignoriranjem, mi iskreno ne vidimo nikakvu podršku od njih i baš smo razočarane. Govorili su da će za nas djevojke biti održan i Kup, no smatram da to vjerojatno nikada neće niti postojati”, obeznađeno je objasnila Perica.

Komentiraj