MESIĆ O ČOVIĆU: Hrvati ga nisu htjeli, u tome je njegov problem i problem naše politike

čović, mesić

Stipe Mesić, bivši hrvatski predsjednik, jedan je od rijetkih u hrvatskoj politici koji je pozdravio ponovni izbor Željka Komšića za hrvatskog člana bosansko-hercegovačkog Predsjedništva.

Mesić se u utorak sastao s Komšićem tijekom njegovog boravka u Zagrebu, na ručku u jednom zagrebačkom hotelu.

“Mi se znamo jako dugo. On je branio Bosnu i Hercegovinu, na tome se i dokazao i to je očito ono što oni koji razumiju politiku i prihvaćaju. Razgovarali smo i o tome kako bi trebalo popraviti odnose Zagreba i Sarajeva time da se stvari stavi na stol i da se razgovara”, rekao je Mesić za Radio Slobodna Europa.

Mesić ocjenjuje kako je nezadovoljstvo službenog Zagreba sa izborom Komšića jedna nategnuta i nepotrebna priča, jer su, kaže, stvari sasvim jasne. On podsjeća da je Komšić izabran po istom zakonu po kojem je na prošlim izborima izabran Čović, a o tome koga predstavljaju tri člana Predsjedništva kaže.

“Oni predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, a ne Bošnjake, Hrvate i Srbe, jer su dobili legitimitet na izborima. Dakle, ove priče o tome kako Čović kaže da je za njega glasalo 80 posto Hrvata – pa za njega je glasalo 80 posto Hrvata koji su izašli na izbore, a 60 posto Hrvata nije izašlo na izbore. Prema tome, Hrvati nisu htjeli Čovića, u tome je cijeli njegov problem, a očito i problem naše politike”.

Komentiraj