MENADŽER SOFTIĆ PORUČIO: Sada ste svi prijatelji Rajka Dujmića, sramite se, a gdje ste bili kad vas je trebao?!

Edwin Softić, poznati glazbeni menadžer, oglasio se o smrti Rajka Dujmića, i podsjetio sve one koji se sada predstavljaju za velike njegove prijatelje da dobro razmisle jesu li to uopće bili.

Čitam puno toga danas o Rajku Dujmiću! Vecinu vas može biti sram! Svi se razmećete i pišete, opraštate se, gdje vam moral, bar stid, sram…pa da šutite, a opet znam ne možete, zovu vas svi, morate nesto reci, mnoge vas je stvorio, treba javnosti reci i izreci da je bio genije, a da pređete crtu i povučete sve gnjusnosti koje ste mislili i izgovarali o njemu!?

I želite se jako pokazati kako ste ga poštovali, voljeli, čuli se sa njim svaki dan, živjeli sa njim njegove probleme, a najogavnije rijeci sam osobno čuo iz vaših usta i svjedok sam vaše bezobzirnosti, i svi sad prepričavate svoje prelijepe dogodovštine i susrete, da bi ukrali za sebe dio njegove popularnosti jer vam sad treba da bi se pojavili u medijima i vidim svi imate fotke sa njim stare po tko zna koliko godina i svi ste mu bili veliki prijatelji, a nikad do sad to nigdje niste objavili!!

Dobit cu puno neprijatelja, radi ovog sto pisem, ali sa neprijateljima sam naučio zivjeti, on nije znao i nije mogao to podnijeti! To ga je ubijalo i na kraju ubilo!

Ja ni jednu fotku sa njim necu objaviti, to su naše uspomene, niti cu se bilo čime hvaliti, ali bio sam u tim estradnim “govnima”, 35 god.

Znam tko ste, sto ste i vjerujem da sam ga bolje poznavao od vas mnogih kojima je podario sebe u svojim pjesmama, ali zaborav je nastao kad vas je stvorio, a niste ga vise trebali! Sad ce te se trgati, dežurni lovci, da pisete njegovu biografiju, sve sto ce vam donjeti njegovo mrtvo tijelo…i uprihoditi vam vas veliki fundus fotografija koje imate vjerujem negdje u arhivi vise nego i njegova zena! E, sad bi vam svima napisao imena, ali necu, bit ce vremena, kad ga ispratimo i da mu dusa nađe mir! Ima vremena!

Da li ste poznavali Moku? Da li znate tko je to uopće? Da li ste poznavali Đurđicu (ja sam joj bio manager, odmah kad je otišla iz “Novih fosila”), na nju ste svi vec ionako odavno zaboravili (nije to vise komercijalno), na kraju da li vi svi koji pisete o Rajku Dujmicu, da li ste ga uistinu poznavali!? Ne! Siguran sam danas, vise nego ikad.

Poznavali ste njegove hitove, pjesme, pomoć i moć, sve sto ste trebali i koristili dok je bio u ekspanziji svog emotivnog naboja i onog sto vam je “rodio”.

Ali kad ste se kao zadnji “primitivni balkanci” suočavali sa pričama i spoznajama o njegovoj nemoći, patnji, svemu sto mnogi skrivaju i vjesto se prikrivaju, tu ste čuvali svoj medijski image! Da, nije bio kao vi i nije imao tu moć da odglumi, za razliku od vas, svoju bol i nemoć, nije tu bio vješt!

Rajko, našao si konačno svoj mir, želio si otići (ne na ovaj način) tuga i razočarenje te je ubilo vec odavno, pokušavao si pronaći opet one ljude kojima si sve dao, ali njih nije vise bilo. Znam, sve znam. Lako je sa tobom biti u društvu dok si bio neprikosnoven… nisu znali, možda sad znaju sto su godinama činili i zamisli sad bi i bili uz tebe i pomogli ti na tvom putu traganja za njima ili takvima!

Ostali su ti rijetki i tvoja supruga, ali to je bilo malo da bi popunilo tvoju veliku dusu. Umro si jer si to želio odavno, ovo vrijeme nije ono u kojem si ti davno naučio zivjeti, samo si se patio, emotivno otupio u nadi, a nadu ti nisu dali. Bio si oportun prema svima jer si vjerovao u svoju bajku do kraja. Nisu to vise bili ti ljudi, a nisi našao nigdje svog novog Moku, Popadica… a toliko si ih trebao! Pokoj ti vječni. Idi, otisao si ti, ali nikad ti nece uzeti ono sto je tvoje i samo tvoje, to nisu mogli, a i to su pokušali! Tvoje pjesme! ❤️

Komentiraj