MEDVEDEV IMA PORUKU STRAVE: “Ako izbije Treći svjetski rat, neće se svoditi na tenkove ni lovce”

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, dugo već šalje strašne poruke, kao da je za njih zadužen.

Sada je poslao novu jezivu poruku na svom kanalu na Telegramu, pri čemu se osvrnuo i na to što Zapad šalje tenkove Ukrajini.

Komentirao je i izjave zapadnih lidera koji su poručili da je slanje tenkova i druge vrste pomoći korak kojim se želi spriječiti Treći svjetski rat.

“Prvo, zaštita Ukrajine koju nitko ne treba u Europi, neće spasiti oronuli Stari svijet od odmazde. Drugo, ako izbije Treći svjetski rat, onda se nažalost, neće svoditi na tenkove ni lovce. Onda će jedno biti sigurno – sve će biti u ruševinama”, poručio je. kako bilježi N1, Medvedev, koji je ovaj put nešto suptilnije prijetio u odnosu na dosadašnje izjave u kojima je jasno spominjao nuklearno oružje.

“Ubacivanje oružja od strane zemalja NATO-a u Ukrajinu, obuka njezinih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja saveza u blizini naših granica povećavaju vjerojatnost izravnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije”, napisao je Medvedev na Telegramu u svibnju prošle godine.

“Uvijek postoji rizik da se takav sukob pretvori u potpuni nuklarni rat. To bi bio katastrofalan scenarij za sve”, poručio je Medvedev tom prilikom.