MEDVED O BOJKOTU PRIJEMA PREDSJEDNIKA: Svi koji su pozvani na njima je doći ili ne doći

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ministar branitelja Tomo Medved predvodio je izaslanstvo Vlade na polaganju vijenaca na Gradskom groblju Mirogoj.

Izvor: Media servis

Tom prilikom komentirao je i mogući bojkot nekih generala prijema kod predsjednika Zorana Milanovića koji je organiziran večeras na Kninskoj tvrđavi. Neki umirovljeni generali tvrde da im nije osiguran prijevoz i smještaj. Medved je to nazvao ‘šumom u komunikaciji’.

”Sve osobe koje su pozvane na njima je doći ili ne doći. Ministarstvo hrvatskih branitelja, a naravno da su tu i Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova i pružamo svu potrebnu logističku potporu u pogledu prijevoza i smještaja. Prijem je u organizaciji Ureda predsjednika, a nazočit će mu ministar obrane. Prema tome ne vidim ništa sporno”, rekao je.

Pozvao je sve na izravni dijalog, a ne na komunikaciju putem medija. A na kritike nekih generala da su dobili poziv prekasno, Medved podsjeća da se i ova obljetnica odvija u izvanrednim okolnostima zbog pandemije.

“Nažalost to nisu redovite okolnosti gdje možete nekoliko mjeseci ili nekoliko tjedana unaprijed definirati točno sve aktivnosti. Iz dana u dan se tu situacija. Možda zbog tih okolnosti te pozivnice nisu išle puno ranije, ali vjerujem da kolege razumiju u kojim okolnostima djelujemo”.

Tvrdi da se uoči svake ovakve obljetnice podgrijava atmosfera u medijima i da to ne bi trebalo biti tako.

Na upit da komentira to što sutra u Kninu neće biti potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, ministar je rekao:”Neće ove godine cijela Vlada biti nazočna u Kninu. Biti ćemo i na drugim lokacijama. Dakle mi nastavljamo na tragu naše politike koje smo puno puta komunicirali”.

Još jednom je ukazao na važnost obilježavanja Oluje i sličnih datuma.”I ove godine Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava više od 15 gradova i Općina diljem Republike Hrvatske na razne formate, razne protokole obilježavanja važnog datuma. U pravilu nas ovi datumi nos trebaju posjetiti na to vrijeme, vrijeme kada smo branili i obranili Hrvatsku. Trebaju nas pozvati na stvaranje ozračja zajedništva i smireno i dostojanstveno obilježiti te datume”.