MEĐUNARODNI DAN ŽIVOTINJA: Dođite u nedjelju na Bundek – super program od 10 do 18 sati

Bundek, životinje

Na Bundeku u Zagrebu će se ovu nedjelju obilježiti Međunarodni dan životinja (koji se inače obilježava 4. listopada), a 14-ti put zaredom za tu je prigodu pripremljen je bogati program.

Piše: Media servis

Dio nam je predstavio je ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Damir Skok.

“Tradicionalan bogat program koji okuplja sve udruge za zaštitu životinja sa područja Grada Zagreba. Posebno ističem Prijatelje životinja, Udrugu školovanih pasa vodiča i mobilitet, udrugu Futura, Hrvatski kinološki savez, felinološki savez.”

Ove godine sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu pokreće projekt People for cats. “Želimo senzibilizirati javnost kako bi u Dumovcu napravili sklonište za mačke.”

Program Međunarodnog dana životinja počinje već u 10 sati, najavila je Jagoda Radojčić iz organizacije.

“U 10.30 ćemo imati staze sa preprekama u pratnji pasa vodiča. u 11 će MUP imati pokazne vježbe sa službenim psima, a u 11.30 utrka NEMA PREDAJE, te prikaz rada rehabilitacijskih pasa. U 12,30 nastup dječjih zborova.”

U sklopu manifestacije održat će se koncert Crvene jabuke, a pripremljen je i gastro kutak u organizaciji Prijatelja životinja. Vlatka Balaš: “Čak 10 izlagača će nudi zanimljivu vegansku hranu, od burgera od konoplje, falafala do veganskih kolača.”

S Rudijem na Bundek će u nedjelju i gradonačelnik Milan Bandić.

“Tko nema životinju kao kućnog ljubimca neka nabave jer će imati još jednog prijatelja, a oni koji imaju neka ne izazivaju one koji ih nemaju, budimo tolerantni.”

Cjelodnevni program na Bundeku je naravno besplatan, a trajat će od 10 do 18 sati.