MATIJA POSAVEC: Idem u utrku za župana – i službeno ću to najaviti u četvrtak na trgu u Čakovcu!

Matija Posavec, bivši župan Međimurske županije, konačno je razveselio sve one u Međimurju i izvan njega koji su mu davali podršku otkako je podnim ostavku, te najavio svoju kandidaturu na izvanrednim izborima.

Posavec je na Facebooku napisao:

Drage moje Međimurke i Međimurci, svih vas 9 000 članova grupe koji zajedno sa mnom dijelite ljubav prema našem Međimurju.

VELIKO VAM HVALA na podršci i brojnim riječima potpore koju mi pružate! Ta podrška je potvrda ispravnog smjera kojim smo zajedno gradili i razvijali naše Međimurje.

Međutim, to je, prije svega, obaveza da zajedno i nastavimo. U proteklih dva mjeseca nije bilo ni lako ni ugodno, no za svakoga tko se bavi politikom ili bilo kakvim javnim poslom jedini poslodavac su građani, oni koji biraju i odlučuju.

Upravo zbog te potpore, zbog Vas, zbog podrške koju svakodnevno dobivam u neposrednim kontaktima, porukama, društvenim mrežama i sl. proizlazi moja obaveza da se kandidiram.

Zbog svega toga prvo Vama najavljujem svoju kandidaturu za župana Međimurske županije na izborima, koju ću i službeno najaviti, zajedno s Vama, sutra (četvrtak) u 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu, te Vas pozivam na iskazivanje podrške potpisima birača.
Vaš
Matija Posavec

Posavec je u međuvremenu godtovao na RTL-u gdje je za HDZ rekao kako lokalni HDZ vodi posljednjih godinu i pol dana jednu izuzetno prljavu kampanju protiv njega:

“Oni su glavni inspiratori svega toga. Da je po njima oni su me već osudili i presudili. Što se tiče mene iz njihove retorike oni ne poštuju presumpciju nevinosti, oni su čak govorili da je to vrh ledenog brijega, da će biti još toga, čak je njihov predsjednik Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini rekao, pa ako se Posavec kandidira i pobijedi bit će novi izbori, što je vrlo opasna izjava. Taj čovjek je u međuvremenu postao prije tjedan dana i direktor HEP-a. Ne bi se opterećivao njima, njima na dušu.”