MATIĆ O OBLJETNICI “ŠATORAŠA”: Jedini cilj prosvjeda bio je da se sruše Milanović i Josipović

Podijelite članak

fred matić

Bivši ministar branitelja SDP-ov Predrag Matić komentirao je obilježavanje treće godišnjice od prosvjeda branitelja pred resornim ministarstvom u Savskoj ulici u Zagrebu.

Obilježavanje je najavljeno za 16 sati. Matić ističe kako je jedini cilj prosvjeda bio da se sruše Milanović i Josipović.

“Teško je bilo što reći. Možda se poslužiti onom narodnom, čega se pametan stidi, budala se ponosi, umjesto da što prije zaborave to ruglo i sve što su napravili hrvatskim braniteljima, ja sam to već zaboravio, ali hrvatski narod nije zaboravio ona pusta traženja i briga za hrvatske probleme. Gle čuda, dolaskom HDZ-a na vlast zaboravljeni su svi problemi oko INA-e i Agrokora”, rekao je Matić.

Matić i njegova administracija krivi su za prosvjed, nitko nije manipulirao braniteljima ističe HDZ-ov Josip Đakić. Na pitanje zašto se nije ispunio jedan od glavnih zahtjeva branitelja da Zakon o braniteljima bude ustavni Đakić odgovara.

“Nije se odustalo, nego razgovarajući sa svim političkim opcijama kako bi mogli stvoriti pretpostavke za ustavni zakon, izostalo je podrške. Da postoji konsenzus oko predloženog zakona, onda bi mogli sjesti i razgovarati o ustavnoj kategoriji toga zakona”, rekao je Đakić, a prebosi Media servis.

Komentiraj