MATEJU JOŠ NEMA TRAGA: Pojavile se i teorije zavjere na internetu

Potraga za nestalim Splićaninom ušla je u 24. dan. Matej Periš nestao je u novogodišnjoj noći u Beogradu.

Zabavu su, nakon večere, nastavili u klubu “Gotik” uz obalu Save i od tada mu se gubi svaki trag.

Mobilni signal nestalog Splićanina Mateja Periša, kako je utvrdila istraga, posljednji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva 31. prosinca oko 2:40. Od tada, sve do danas, konstantno mu se izmjenjuje broj pratitelja na Instagramu. Zbog toga su nastale brojne teorije zavjere na internetu, ali postoji logično objašnjenje.

”Neki imaju teoriju da je živ i da se iz tog razloga mijenja broj ljudi koje on prati, a u stvari se radi o tome da je Matej možda prije nestanka nekome poslao zahtjev za prijateljstvo pa ga je taj netko tek sad prihvatio”, kazao je izvor za Srbiju danas. Ističe da se broj pratitelja mijenja i ukoliko netko deaktivira profil jer se tada smanjuje brojka. A upravo brojni njegovi prijatelji deaktivirali su svoje profile u posljednje vrijeme.

”Neki čak vjeruju da je Matej negdje živ i da sam to radi. Nažalost, za takva uvjerenja nema nijednog dokaza”, napominje izvor.

Podsjetimo, signal na Matejevom Viber profilu bio je aktivan u subotu navečer zbog čega je nastala pomutnja među prijateljima, ali i to je logički pojašnjeno. Oglasio se i otac. ”Upoznat sam s tim od strane policije. Radi se o aktivnostima koje policija provodi u sklopu istraživanja svih detalja o ovom slučaju”, kazao je Nenad Periš za Srbiju danas.