MASOVNI UBOJICA U BIJEGU: Stotine policajaca traga za Robertom Cardom

Stotine policajaca u saveznoj državi Maine traga za Robertom Cardom.

Izvor: Media servis

Ovaj 40-godišnji američki vojni rezervist glavni je osumnjičeni za masovnu pucnjavu u Lewistonu u kojoj je ubijeno više od 20 osoba, a pedeset je ranjeno.

Povjerenik za javnu sigurnost Mainea Mike Sauschuck izjavio je kako su pronašli automobil osumnjičenog, no njemu nema ni traga, stoga je izdano upozorenje za lokalno stanovništvo.

“Molimo građane da ostanu u svojim kućama sa zaključanim vratima kako u Lewistonu tako i u Lisabonu. Ako itko vidi ili ima informacije o Cardu kontaktirajte nas. Doslovno stotine policajaca rade kako bismo istražili ovaj slučaj i locirali počinitelja.”

Dok policija nastavlja potragu za masovnim ubojicom lokalne škole otkazuju nastavu, a zatvorene će ostati i sve općinske zgrade. Grad savjetuje da se svi programi i događaji također otkažu. Ljudi koji ne rade za hitne službe dobili su preporuku da ostanu kod kuće.

Dodajmo kako je policija potvrdila da je Card “nedavno prijavio probleme s mentalnim zdravljem”, odnosno da je priznao da čuje glasove i prijetio da će zapucati u bazi Nacionalne garde u gradu Saco. Potraga se nastavlja