MARTINJE JE: Policija će pojačano kontrolirati promet na cestama

Blagdan je Sv. Martina, zaštitnika vinograda i vinogradara. Tradicija već stoljećima nalaže da se na taj dan održava ceremonija krštenja mladog vina, koja, naravno, ne prolazi bez dobre kapljice. Stoga će ovoga vikenda policija pojačano biti na cestama i kontrolirati vozače posebno u Zagorju.

Priopćenje PU krapinsko zagorske prenosimo u cijelosti.

” Od 10. do 12. studenog 2023. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Nadzor vozača odvijat će se na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, na način da će se uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati, kada je na samo „Martinje“ te vikende prije i poslije, na području Republike Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 7 495 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 697 vozača, a osam vozača odbilo je alkotestiranje. Također, devet vozača na preliminarnom testiranju na droge bila su pozitivna, dok su 33 odbila testiranje na droge. “

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!