MARKOVIĆ PROZVALA PENAVU: Usporediti cijepljenje sa silovanjem je odvratno

Nemam objašnjenja, a ni razumijevanja za Penavinu izjavu kojom uspoređuje cijepljenje i silovanje – komentirala je izjavu Ivana Penave, predsjednika Domovinskog pokreta, SDP-ova gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

U svojoj objavi na Facebooku dalje kaže:

Silovanje je najgori i najgnjusniji čin kojeg jedna osoba može učiniti drugoj. Cijepljenje je jedno od najvećih postignuća 20-tog stoljeća koje je spasilo mnoge živote, pogotovo djece na koju se Penava posebno “brižno” poziva. Sve bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem značajno su smanjene u zemljama s uspješnim programima cijepljenja. Tamo gdje je stopa procijepljenosti visoka, razorna snaga bolesti je niska. Uvijek bilo i ostalo. To Penava jako dobro zna.

Jedna je stvar činjenica da Vlada i stožer svojim glavinjanjem nisu uspješno upravljali ovom javnozdravstvenom krizom i da su unijeli kaos u škole i zdravstvene ustanove te opasno poljuljali povjerenje građana i u liječnike i u cijepljenje. To se nije smjelo dogoditi. Međutim, jednako je opasno, ako ne i opasnije, širiti ovakvu populističku demagogiju te time dodatno stvarati kaos i plašiti ljude. Ali to Penava radi u svom političkom životu stalno.

Usporediti cijepljenje s kaznenim djelom silovanja je odvratno poniženje svim ženama koje su doživjele silovanje. Mogu li političari pasti još niže u skupljanju jeftinih poena na krilima populizma?!
Ako nemaš što pametno za kazati u ovom slučaju bolje je premučati…

Podsjećamo, u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’ predsjednik DP-a Penava je ranije izjavio:

“Ne mogu naći razumijevanje da se cijepe ljudi, poglavito djeca, koja su populacija koja ni jedan posto ne pokazuju nekakvu osjetljivost prema covidu i izložiti ih unosima stranih tijela je jedan čin silovanja.

Izvrgnuti nekoga biološkom ili kemijskom sredstvu za koje ne znamo sve nuspojave, a bez dokazane nužnosti, a djeca dobro žive s covidom i praktički nemaju posljedica, jednako tako i velik broj naše populacije, ne vidim razloga”.