MARKOTIĆ O TEORIJI ZAVJERE: Ne lažemo, teško bi bilo lagati cijeli svijet

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” komentirala je najnovije promjene koje kreću od ponedjeljka, a među ostalim i rekla ponešto o teoriji zavjere kada je riječ o koronavirusu.

“U redu je da se počne s popuštanjem mjera u fazama, ali to što će nešto biti dopušteno, to ne znači da sve moramo iskoristiti… To ne znači da moramo raditi sve što je moguće. jer ako se pogorša situacija morat ćemo se vratiti u loša vremena”, rekla je u razgovoru za Dnevnik.hr.

Osvrnula se i na neke teorije zavjere, pa je i odgovorila svima onima koji smatraju da koronavirus ne postoji ili, ako postoji, da nije ništa opasniji od gripe.

“Na to je lako odgovoriti. Ne lažemo, teško bi bilo lagati cijeli svijet u današnje vrijeme medija i elektronike. Svatko tko gleda može vidjeti brojne mrtve u zemljama, brojne situacije s kojima se nose Španjolska, Italija i SAD. To se ne može isfabricirati, tko hoće vidjeti, vidi…

Ne vjerujem da bi bio ijedan dobrovoljac da bez zaštitne opreme uđe među covid-bolesnike… Što se tiče podataka, nijedan virus se u zadnje vrijeme nije ovako strelovito širio i izazvao toliku smrtnost”.