MARKO VUČETIĆ: Plemeniti lopovi referenduma – akteri krađe su i neki saborski zastupnici

Podijelite članak

O takvim lopovima, kradljivcima, među inim lopužama, govori Marko Vučetić, saborski zastupnik, koji u svom komentaru podsjeća na krađu na tri načina.

Na Facebooku Vučetić sve lijepo pojašnjava:

U raspravi o upućivanju potpisa na provjeru referendumske inicijative 67. je previše, suverenisti su se prisjetili nekih drugih, po njihovom sudu, “ukradenih inicijativa” te su odlučno zauzeli poziciju kako neće podržati proceduru provjere potpisa jer žele neku drugu, navodno pošteniju i moralniju.

U pojedinačnoj raspravi sam istaknuo kako je, kada je referendum u pitanju, moguća “krađa” na 3 načina.

1. krađu mogu učiniti organizatori kada ukradu građansko pravo te krivotvore potpise. Ova krađa je najozbiljnija i najopasnija.

2. krađu može izvršiti Vlada “kreativnim metodama” poništavanja važećih potpisa. Navedene krađe se ne odigravaju pred očima javnosti, njih možemo slutnjom ili maštom zahvatiti.

No, ima jedna krađa koja se odigrava pred očima javnosti, a to je 3. krađa. Akteri ove krađe su saborski zastupnici koji glasuju protiv upućivanja potpisa na provjeru po sadašnjoj proceduri, jer time onemogućavaju da inicijativa završi raspisivanjem referenduma.

Dakle, sigurni, javni “lopovi” referendumske inicijative su saborski zastupnici koji zaustavljaju proceduru. Jasno, takvi “lopovi” su plemeniti lopovi, oni uvijek kradu zbog nečega iz prošlosti.

Komentiraj