MARKO VUČETIĆ: Kordić je diplomirao teologiju, ali njegova je teologija – teologija mrtvog boga

Dario Kordić, bivši visoki dužnosnik tzv. Hrvatske zajednice Herceg Bosna i jedan od ratnih zapovjednika HVO-a u Središnjoj Bosni, koji je na haškom sudu osuđen kao ratni zločinac, diplomirao je u Zagrebu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Iz svog je kuta to komentirao Marko Vučetić, profesor filozofije i bivši saborski zastupnik, koji je diplomirao i na Fakultetu za bosloviju u Splitu.

Na Facebooku Vučetić kaže:

“Dario Kordić diplomirao je teologiju. Sve dok se javno ne pokaje zbog učinjenog, njegova je teologija – kao i teologija onih biskupa, klerika, redovnika i vjernika kojima je veliko, sveto i domoljubno ono što je on činio – teologija mrtvog boga. Ubojice i zločinci, jer vjeruju ubojstvom i zločinom, kriminaliziraju samog boga”.

Podsjetimo kako je Kordić zbog političke odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u središnjoj Bosni, osuđen na 25 godina zatvora zbog kršenja zakona ili običaja ratovanja, teških kršenja Ženevskih konvencija, te progona na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, ubojstava, nehumanih djela te zatvaranja kao djela zločina protiv čovječnosti.

Pušten je na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne ili 17 godina.

Dario Kordić diplomirao je teologiju. Sve dok se javno ne pokaje zbog učinjenog, njegova je teologija – kao i teologija…

Gepostet von Marko Vučetić am Dienstag, 22. September 2020
Komentiraj